Immuno-oncologie

IO_Homepage_banner.png
IO_Homepage_banner.png
Bij Bristol Myers Squibb leveren we met onze geneesmiddelen een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit en duur van het leven van patiënten met kanker. Daarbij werken we op een constructieve manier samen met partijen in het veld om passende en doelmatige zorg te leveren, conform de doelstellingen van het integraal Zorgakkoord (IZA).
 

Samen Sterk

 Samen_Sterk_header-2.jpg

Als pionier in het ontwikkelen van innovatieve geneesmiddelen zoeken we bij Bristol Myers Squibb graag de samenwerking met wetenschappers, artsen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals. Maar ook met overheden, zorgverzekeraars en patiëntenorganisaties. Met als doel de patiëntenzorg verder te verbeteren.

We zoeken continu de dialoog en blijven actuele inzichten en ervaringen op het gebied van kanker uitwisselen. Dat is een vruchtbare bodem voor allerlei vernieuwende en inspirerende ideeën. Zowel om de zorg te innoveren als de kwaliteit van (over)leven te optimaliseren.

Wij stimuleren en faciliteren onze medewerkers om de meest waardevolle ideeën verder te onderzoeken, aan te scherpen en te realiseren. Samen met al die partners die net zo gedreven zijn om kanker te verslaan.

Wat is immunotherapie?

Ons lichaam beschikt over een immuunsysteem (afweersysteem). Dit immuunsysteem zorgt ervoor dat het lichaam zich kan verdedigen tegen indringers waar we ziek van kunnen worden, zoals bacteriën, virussen, gifstoffen en parasieten. Het immuunsysteem speelt ook een rol bij de verdediging tegen kanker.

Immunotherapie is een behandeloptie die zich niet direct richt op de kankercellen, maar juist op het immuunsysteem. Immunotherapie versterkt of activeert het immuunsysteem zodat het de kankercellen beter kan aanvallen. Dit is dus heel anders dan bij chemotherapie dat een direct effect heeft op kankercellen.

Lees meer over immunotherapie bij de verschillende indicatiegebieden.

Palliatieve zorg

Bij Bristol Myers Squibb proberen we naast het ontwikkelen van innovatieve geneesmiddelen ook een bijdrage te leveren aan preventie en palliatieve zorg. Dat doen we altijd samen met professionals die in de zorg werken. Bekijk onze nieuwe materialen ‘palliatieve zorg’. Alle informatie is voor patiënten en hun naasten of voor zorgprofessionals beschikbaar.

Initiatieven voor onze patiënten

We ondersteunen patiënten ook met meer dan onze geneesmiddelen door samen te werken met gerenommeerde specialisten, patiëntenorganisaties, gezondheidswerkers en ziekenhuizen.

Zorgatlassen

zorgatlas

 

Scheurblokken

scheurblok

 

Indicatiegebieden van immuno-oncologieVolgende pagina

ONC-NL-2400078